fbpx

Dit is een heel spannend bericht voor mij. Ik ben voor mijn gevoel namelijk at a crossroads in mijn carrière. Deze zomer heb ik 3 weken vakantie genomen omdat ik het gevoel kreeg dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Ik verdronk een beetje in alles wat ik moest doen om van mijn bedrijven een succes te maken. Met Aurum Films wilde ik nog een aantal films maken (niet gelukt). Onze kennisdeling bij LINK ging gewoon door. Voor lab twaalf ben ik overgegaan naar een nieuwe website en was het tijd voor een check of ik nog mijn droompad wat betreft coworking volgde.

Droompad

Toen ik voor de zomer in mijn mastermind groep de vraag “Waar sta ik over 5 jaar?” moest beantwoorden, bleef het eventjes akelig stil. Toen besefte ik me dat ik ondernemers wil helpen met alle tools die ik heb. Ik wil ze adviseren, assisteren, films voor ze maken. Eigenlijk besefte ik dat deze gedachtegang juist heel goed bij veel van mijn activiteiten past. Dit is dus ook de gedachte waarmee ik alles wat ik doe vergelijk: past die activiteit bij mijn droom?

Ik run lab twaalf nu al 1,5 jaar (1 jaar flexwerken, maar ik was al eerder begonnen met het organiseren van o.a. netwerkevents). Hoewel ik al en goede naam heb gemaakt, merk ik dat dit nog weinig positieve gevolgen heeft voor de coworking kant. Heel lab twaalf wordt steeds vaker geboekt, maar een tafel huren blijft een uitdaging. Niet al te gek natuurlijk, want zelfs op Strijp-S zijn er redelijk veel goedkope (en gratis) werkplekken.
Ik heb het mezelf dus eigenlijk een stuk moeilijker gemaakt dan ik vooraf dacht.

Einde oefening

Na 1,5 jaar investeren merk ik dat de coworking niet doet wat ik had gehoopt, en ik moet kritisch blijven op waar ik mijn energie in steek. Daarnaast, als ik terugkijk, besef ik ook dat de coworking eigenlijk helemaal niet zo goed in mijn droompad past als de andere dingen die ik doe. Bij LINK ben ik duidelijk content aan het creëren waar ondernemers iets aan hebben. Bij Aurum Films zet ik mijn krachten in (filmmaken en marketing) om ondernemers te helpen zichtbaarder te worden. Maar bij lab twaalf bied ik alleen maar werkplekken aan. Daarnaast kost het me ontzettend veel energie met betrekking tot o.a. marketing en hier aanwezig zijn, terwijl het zichzelf nog niet terugbetaalt.

Tijd om knopen door te hakken dus.

Ik besloten om te stoppen met de coworking bij lab twaalf. Op deze manier passen mijn activiteiten beter bij elkaar, heb ik meer ruimte om te focussen op die dingen die ik echt leuk vinden en die echt bij mijn dromen passen en kan ik jullie hogere kwaliteit leveren.

Je kunt de hele ruimte nog steeds gewoon boeken!

Dit betekent overigens niet dat je de ruimte niet af kunt huren. lab twaalf is hier en is nog steeds van mij. Je bent altijd welkom om hier masterminds, bijeenkomsten, workshops, vergaderingen en trainingen te organiseren. Ook je fotoshoot is welkom bij mij, of misschien wil je zelfs de hele ruimte afhuren om zelf een werkdag op een externe locatie te organiseren! De voucher die ik vorige week aanbood is dan ook nog steeds netjes geldig t/m december 2018.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *